You are currently viewing Motif Batik Jombangan

Motif Batik Jombangan

Motif Batik Jombangan

Bathik Jombang dununge saka motif lan werno digali saka kabudayan tlatah Jombang dhewe. Sakliyane kasuwur kanthi aran “Kutho Santri”, Jombang ing wekdal Kajayan Majapahit dadi lawang pambuko utawa lawang utomo Krajan Majapahit sisih kidul yaiku Candi Ngrimbi kang dumunung ing tlatah Ngrimbi, Kecamatan Bareng, Kabupaten Jombang. Kanthi sangu saka kaweton warisan budoyo lan agomo, bathik Jombang nduweni corak lan werno khas yaiku “Abang lan Ijo”.

Penghargaan hak paten dari motif batik Jombangan

Kanggo medarake bathik Jombangan, Pamarintah Kabupaten Jombang maringi penghargaan marang para pangrajin kang ono ing kutho Jombang. Panggagas “Bathik Pesona Jombang” antok penghargaan dadi panggagas bathik kang diudarake dening Panggedhene Diskranada Jawa Wetan, Ibu Arumi Baschin (garwanipun Wakil Gubernur Jawa Wetan) kang manggon ing “Sentra Bathik Jombang” lan ugi sampon kaserat dadi bathik resmi Jombang. Kaseratan resmi kuwi diwenehake dening Kemenkumham no 000202941 kanggo “Motif Pesona Jombang, lan Kemenhukan no 000202940 kanggo “Motif Besutan”. Panggagase hak paten paring asma Nunuk Rachmawati, M. Si, Panggedhene Bhayangkari Ranting Kudu PC Jombang garwanipun AKP Anang Nurwahyudi Kapolsek Kudu Jombang.

penghargaan batik jombangan